Tävlings licens sportskytte

tävlingslicens layout2014 box

Tävlingslicens

Vad är tävlingslicens?

Tävlingslicensen är en obligatorisk individuell avgift för skyttar från och med det år man fyller 15 år och som deltar i tävling inom Svenska Skyttesportförbundet, där två eller flera föreningar deltar. Undantagna är Svenska Dagbladets riksskyttetävling, Värmlandsserien k-pist, Skyttiadens föreningsomgång samt rekryteringstävlingen Sverigeduvan.

Tävlingslicens för 2014 gäller från och med 1 oktober 2013 till 31 december 2014.

Vad kostar tävlingslicensen?

2013 års tävlingslicens är 300:- för seniorer och 150:- för juniorer. Junior är man från och med det år man fyller 15 år, till och med det år då man fyller 20. Avgiften är ej obligatorisk för ungdomar upp till och med det år de fyller 14.

Vad krävs för att få tävlingslicens?

Det som krävs för att få tävlingslicens är att du är medlem i en förening som är medlem i Svenska Skyttesportförbundet. Du ska finnas registrerad i föreningens medlemsregister i IdrottOnline, och därmed ha fått ett IID-nummer. Dessutom behöver du ha skyttekort i den gren/de grenar du vill tävla i.

Hur gör jag för att få tävlingslicens?

För att få tävlingslicens för år 2014 betalar du in avgiften för tävlingslicensen på Svenska Skyttesportförbundets bankgiro 834-7718. I meddelandefältet skriver du i nämnd ordning: ditt IID-nummer, gren (t ex pistol) och förening.

Var hittar jag mitt IID-nummer?

IID-numret motsvarar ditt tidigare tävlingslicensnummer. Du som inte redan har ett IID-nummer måste kontakta din förening som lägger in dina personuppgifter och skyttekortsnummer i det administrativa programmet IdrottOnline. När du är registrerad får du det nödvändiga IID-numret.

Vad gör jag om jag är medlem i flera föreningar?

Om du är medlem i flera föreningar skriver du den förening som du vill ska stå som huvudförening på din tävlingslicens. Se till att även lämna din e-postadress till föreningen så får du ett mail av oss när din licens godkänts.

Tävlingsarrangörer kommer liksom tidigare kunna ta del av vem som har tävlingslicens, genom en lista som varje vecka uppdateras. Du som skytt behöver dock inte ha med dig något fysiskt bevis till tävlingen.

Uppdaterad: 21 OKT 2013 18:55 Skribent: Crister Larsson

MPK's styrelse har tagit följande beslut 14/12-20 som gäller tills nya restriktioner kommer från FHM.

* Nybörjare utan eget vapen är välkomna söndagar kl 10-12 /16-18 Och Torsdagar 18-20.

* Officiell lufträning fortfarande inställd.

* Egen träning övrig tid för medlemmar med eget vapen på Västeräng, ej tätare än var tredje bana i skjuthallen, eget ansvar vid fält träning att hålla avstånd.

STANNA HEMMA VID MINSTA SYMTOM, ÄVEN OM NÅGON INOM FAMILJEN ÄR FÖRKYLD.

Ta hand om varandra.

Övrigt:

6/4 - Styrelsemöte.

11/1 Beslutades att skjuta upp årsmötet till Augusti, då vi kan sitta utomhus eller om det blir ändrade restriktioner släpps på kallas vi till årsmöte tidigare.

Tävlingskalender 2021.

Från och med 17/12-20 gäller Inga tävlingar (nationella tävlingar, landsdelstävlingar, kretstävlingar eller föreningstävlingar) genomförs tills vidare till och med 30/6-21. Om inga andra riktlinjer kommer.

SM INSTÄLLT.

14/8 - Lidköpings precision - Precision - Lidköping

29/8 - Golden trail - Magnumfält ( 9mm och 38a - får skjutas) - Töreboda grusgrop.

/9 - Pokalen 3 + KretsM A - Fält - Skövde

5/9 - Kretsmästerskap - Precision - Lidköping